Hutspot met kapucijners en kikkererwten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden voor 2-3 personen

  • 500 gram hutspot
  • 300-400 gram zoete aardappel of half zoete aardappel half pompoen
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bos bleekselderij
  •  220 gram kapucijners (klein blik/potje of helft van groot blik/pot)
  • 100 gram kikkererwten (is een half potje maar kan natuurlijk ook een heel potje)
  • ketjap, 1-2 teentjes verse knoflook, peper, mespuntje sambal, stukje roomboter van 20/25 gram  en verse peterselie

Bereiding

Paprika in stukjes, bleekselderij in reepjes (van 1cm) en samen met de hutspot in een grote pan gaarkoken (ongeveer 15 minuten) kookvocht bewaren.

Zoete aardappel/pompoen gaarkoken (5-10 minuten) en bij de groenten doen.

Eetlepel ketjap, mespuntje sambal, peper, fijngemaakte knoflook, roomboter, capucijners en kikkererwten erbij doen en met de mixer door elkaar mixen. Als het te droog is, wat kookvocht erbij doen. De rest van het kookvocht is heerlijk om op te drinken.

Nog even opwarmen en eet smakelijk!