Bonenschotel met kidneybonen, wortel en tomatenblokjes.
Benodigdheden voor 2 personen:
- Potje biologische kidneybonen (400 gram)
- Half potje biologische kikkererwten (110 gram)
- Winterpeen of bos peen 200 gram
- 2 grote tomaten
- Olijfolie (of rode palmolie), mespuntje sambal, teentje verse knoflook
- Zeewier, paar stukjes gedroogde zeewiercake en een afgestreken eetlepel zwart sesamzaad. Allebei te koop in een grotere goed gesorteerde toko.
- Eetlepel chiazaad
- Verse kruiden uit de tuin of gedroogd zoals bieslook, basilicum, wijnruit
Bereiding:
- Peentjes in stukjes en in ongeveer 10-15 minuten gaarkoken met een paar stukjes zeewier.
- In een koekenpan de tomatenblokjes, wat olijfolie en de sambal laten pruttelen tot het een soort saus wordt. Af en toe wat water toevoegen dat het niet aanbakt.
- De afgegoten en evt gewassen kidneybonen en kikkererwten , de worteltjes met de zeewiersliertjes, knoflook, het chiazaad en het sesamzaad erbij doen en net aan de kook brengen.
- Evt het kooknat van de peentjes erbij doen dat het wel een saus blijft. Zelf zet ik de staafmixer er heel even in voor een lekkere saus. Als dat niet in de pan kan dan wat eruit halen, in een bakje fijnmaken met de staafmixer en weer terug doen.
Lekker met jasmijn rijst, zilvervlies- of meergranenrijst en verse kruiden (apart serveren).
Eet smakelijk!