Bonenschotel met linzen, worteltjes en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen

  • potje biologische linzen van 400 gram
  • 200 gram worteltjes
  • 2 grote tomaten
  • stukje zeewier: geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • mespuntje sambal
  • olijfolie en peper, teentje verse knoflook naar smaak
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogd, zoals basilicum/ bieslook/ wijnruit

 

 

Bereiding

  • worteltjes doorsnijden en stukjes van ongeveer 2 cm snijden, in 10 minuten gaarkoken met de zeewier
  • tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, mespuntje sambal, peper, evt knoflook met wat water op laag vuur laten pruttelen tot saus, telkens wat water erbij doen dat het niet aanbrandt.
  • de gare worteltje en de linzen bij de tomatensaus doen en op laag vuur 2 minuten doorverwarmen

Lekker met meergranenrijst, jasmijn-, witte rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!