Bonenschotel met kidneybonen, snijbonen en tomaat

 

Benodigdheden voor 2 personen

  • potje biologische kidneybonen 400 gram
  • 200 gram snijbonen
  • 2 grote tomaten
  • stukje zeewier, geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • mespuntje sambal
  • olijfolie , peper en teentje verse knoflook
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogde, zoals basilicum/bieslook/wijnruit
  • lepel chiazaad of pijnboompitten of hennepzaad

 

 

Bereiding

  • snijbonen in stukjes van 2 cm snijden en met het stukje zeewier  in 5 minuten gaarkoken
  • tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, mespuntje sambal, peper en fijngemaakte knoflook laten pruttelen tot een saus. Af en toe water toevoegen dat het niet aanbrandt
  • de snijbonen, het zaad en (uitgelekte en evt gewassen) kidneybonen bij de tomatensaus doen en op laag vuur 2 minuten doorverwarmen, als laatste de verse of gedroogde kruiden erdoor scheppen.

Lekker met meergranenrijst, jasmijnrijst, zilvervliesrijst, witte rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!