Benodigdheden voor 2 personen
- potje biologische kidneybonen 400 gram
- 200 gram snijbonen
- 2 grote tomaten
- stukje zeewier, geeft een natuurlijke zoutige smaak
- mespuntje sambal
- olijfolie , peper en teentje verse knoflook
- wat kruiden uit de tuin, of gedroogde, zoals basilicum/bieslook/wijnruit
- lepel chiazaad of pijnboompitten of hennepzaad
Bereiding
- snijbonen in stukjes van 2 cm snijden en met het stukje zeewier in 5 minuten gaarkoken
- tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, mespuntje sambal, peper en fijngemaakte knoflook laten pruttelen tot een saus. Af en toe water toevoegen dat het niet aanbrandt
- de snijbonen, het zaad en (uitgelekte en evt gewassen) kidneybonen bij de tomatensaus doen en op laag vuur 2 minuten doorverwarmen, als laatste de verse of gedroogde kruiden erdoor scheppen.
Lekker met meergranenrijst, jasmijnrijst, zilvervliesrijst, witte rijst of aardappelpuree.
Eet smakelijk!