Benodigdheden voor 2-3 personen
- 300 gram boerenkool
- zoete aardappel (ongeveer 200 gram)
- 1/3 bio pompoen (ongeveer 200 gram)
- 1/2 potje bio kikkererwten (110gram)
- 220 gram kapucijners (klein potje of 1/2 grote pot)
- 1/2 rode paprika
- 1 ui
- 1 grote tomaat
- eetlepel ketjap, mespuntje sambal, 1-2 teentjes verse knoflook, curcuma, 20 gram roomboter en eetlepel chipzaad
Bereiding
- Boerenkool in grote pan gaarkoken, afgieten en kookvocht bewaren
- zoete aardappel en pompoen in gelijke stukjes snijden en gaarkoken, afgieten en kookvocht bewaren
- Saus: paprika en ui in dunne reepjes snijden, met de tomatenblokjes, olijfolie, ketjap, sambal, knoflook en lepel chiazaad laten pruttelen to een saus. Beetje kookvocht erbij als het te droog wordt.
- Aardappel/pompoenblokjes, knoflook, roomboter, curcuma, uitgelekte evt gewassen kikkererwten en kapucijners bij de boerenkool doen. Met een mixer alles door elkaar mixen en nog even opwarmen.
- De saus apart over de boerenkool doen.
Eet smakelijk!