Bonenschotel met adukibonen, paprika en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen

  • 250 gram aduki (azuki) bonen
  • halve rode paprika
  • 1 ui
  • 2-3 tomaten
  • stukje zeewier: geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • mespuntje sambal
  • olijfolie en peper, teentje verse knoflook naar smaak
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogd, zoals basilicum/ bieslook/ wijnruit/peterselie

 

 

Bereiding

  • Aduki (of azukibonen) zijn o.a. te koop in de toko, ze moeten een dag lang weken en daarna in ongeveer een uur gaargekookt worden. De Aduki boon staat ook wel bekend als de ‘afvalboon’!
  • ui snipperen
  • tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, gesnipperde ui, mespuntje sambal, peper, stukje zeewier en fijngemaakte knoflook met wat water op laag vuur ongeveer 10 minuten laten pruttelen tot saus, telkens wat water erbij doen dat het niet aanbrandt.
  • paprika in stukjes snijden en vijf minuten met het tomaten/ui mengsel mee laten pruttelen.
  • de gare adukibonen erbij, evt scheutje water als het te droog is en als het goed warm is de verse of gedroogde kruiden erdoor roeren.

Lekker met meergranenrijst, jasmijn-, zilvervlies rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!