Bonenschotel met zwarte bonen, sperciebonen en tomaat

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • Blikje zwarte bonen 400 gram
  • 200 gram sperciebonen
  • ⅓ rode paprika
  • twee tomaten
  • olijfolie, mespuntje sambal, peper en  teentje verse knoflook
  • paar stukjes gedroogde zeewier, geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogde kruiden zoals basilicium/bieslook/wijnruit/peterselie
  • naar smaak chiazaad, hennepzaad of sesamzaad

Bereiding

  • Tomaten in kleine blokjes snijden,  met sambal, peper en olijfolie en ongeveer 10 minuten in de pan laten pruttelen tot een saus. Telkens wat vocht van de zwarte bonen of wat water erbij doen dat het niet aanbrandt.
  • Sperciebonen in stukjes van 2 centimeter snijden en in 10 minuten gaarkoken met een stukje zeewier
  • Paprika in kleine stukjes snijden en paar minuten laten meebakken met de tomaten
  • Sperciebonen en de zwarte bonen bij de tomatensaus doen en paar minuten laten doorverwarmen, verse of gedroogde kruiden en knoflook erbij doen. Doe er wat kooknat van de sperciebonen bij als het te droog is.

Lekker met meergranenrijst, zilvervliesrijst, jasmijnrijst of aardappelpuree

Eet smakelijk!