Bonenschotel met linzen, sperciebonen en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen

  • potje biologische¬†linzen van 400 gram
  • 200 gram sperciebonen
  • 2 tomaten
  • stukje zeewier: geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • mespuntje sambal
  • olijfolie en peper, verse knoflook naar smaak
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogd, zoals basilicum/ bieslook/ wijnruit
  • lepel pijnboompitten

 

 

Bereiding

  • sperciebonen in stukjes van ongeveer 2 cm snijden, in 10 minuten gaarkoken met de zeewier
  • tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, mespuntje sambal, peper, fijngemaakte ¬†knoflook met wat water op laag vuur laten pruttelen tot saus, telkens wat water erbij doen dat het niet aanbrandt.
  • de gare sperzieboontjes, pijnboompitten en de (afgegoten) linzen bij de tomatensaus doen, op laag vuur 2 minuten doorverwarmen en de kruiden er door scheppen.

Lekker met meergranenrijst, jasmijn-, zilvervlies rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!