Bonenschotel met linzen, sperciebonen en tomaat

Benodigdheden voor 2 personen

  • potje biologische linzen van 400 gram
  • 200 gram sperciebonen
  • 2 tomaten
  • stukje zeewier: geeft een natuurlijke zoutige smaak
  • mespuntje sambal
  • olijfolie en peper, verse knoflook naar smaak
  • wat kruiden uit de tuin, of gedroogd, zoals basilicum/ bieslook/ wijnruit
  • lepel pijnboompitten

 

 

Bereiding

  • sperciebonen in stukjes van ongeveer 2 cm snijden, in 10 minuten gaarkoken met de zeewier
  • tomaten in kleine blokjes snijden, met olijfolie, mespuntje sambal, peper, fijngemaakte  knoflook met wat water op laag vuur laten pruttelen tot saus, telkens wat water erbij doen dat het niet aanbrandt.
  • de gare sperzieboontjes, pijnboompitten en de (afgegoten) linzen bij de tomatensaus doen, op laag vuur 2 minuten doorverwarmen en de kruiden er door scheppen.

Lekker met meergranenrijst, jasmijn-, zilvervlies rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!