Boerenkoolschotel met kapucijners en pompoen

Benodigdheden voor 2-3 personen

  • 300 gram boerenkool
  • zoete aardappel (ongeveer 200 gram)
  • 1/3 bio pompoen (ongeveer 200 gram)
  • 1/2 potje bio kikkererwten (110gram)
  • 220 gram kapucijners (klein potje of 1/2 grote┬ápot)
  • 1/2 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 grote tomaat
  • eetlepel ketjap, mespuntje sambal, 1-2 teentjes verse knoflook, curcuma, 20 gram roomboter en eetlepel chipzaad

 

Bereiding

  • Boerenkool in grote pan gaarkoken, afgieten en kookvocht bewaren
  • zoete aardappel en pompoen in gelijke stukjes snijden en gaarkoken, afgieten en kookvocht bewaren
  • Saus: paprika en ui in dunne reepjes snijden, met de tomatenblokjes, olijfolie, ketjap, sambal, knoflook en lepel chiazaad laten pruttelen to een saus. Beetje kookvocht erbij als het te droog wordt.
  • Aardappel/pompoenblokjes, knoflook, roomboter, curcuma, uitgelekte evt gewassen kikkererwten en kapucijners bij de boerenkool doen. Met een mixer alles door elkaar mixen en nog even opwarmen.
  • De saus apart over de boerenkool doen.

 

Eet smakelijk!